SORUMLULUKLARIM

Okul öncesi öğrencilerimiz Değerler Eğitimi Projesi kapsamında kendine karşı sorumluluklarının neler olduğu, bu sorumlulukları yerine getirip getirmediğinde olası sonuçlar vb. öğrencilerimizin çalışmalarında göreceğiz.

Şehit Teğmen Ahmet Tarım İlkokulu, okul öncesi öğretmeni Hatice UYGUN velilerle işbirliği yaparak hazırladığı çantaları ve seçtiği kitapları öğrencilere göstererek bunlarla ne yapacaklarını tahmin etmelerini isteyip beyin fırtınası tekniği ile öğrencilerin tahminlerini aldı.

Yeni bir projeye başladıklarını ve bu proje ile evde de aileleri ile birlikte kitap okuyacaklarını, kitaplarını her gün eve götürüp aileleri ile okuduktan sonra ertesi gün geri getireceklerini ve bunu  ay boyunca yapıp birçok kitap okuyacaklarını anlattı.

Proje uygulanırken etkinlik boyunca nelere dikkat etmeleri gerektiği sorularak verilen cevaplar sonunda proje sürecindeki sorumlulukları anlatıldı. Kitaplara zarar vermemek: Kitapları her gün düzenli olarak getirip götürmeye dikkat etmek. Okula gelemeyecekse bile kitabını ulaştırıp, yeni kitabını almak. Ailesi ile birlikte mutlaka her gün kitabı okumak gibi sorumluluklarının olduğu söylendi.

Hazırlanan liste ile birlikte kitaplar çantalara konularak çocuklara dağıtıldı. Çocuklara kitap çantalarını takip etmenin kendi sorumlulukları olduğu hatırlatılarak ay boyunca kitaplarını sorumluluk çantalarının içinde temiz ve korunmuş şekilde evlerine götürüp getirmeleri ve aileleri ile birlikte kitap okumaları öğretmenimiz tarafından takip edildi.

Uygun oldukları günlerde veliler sınıfa davet edilip öğrencisi ile okuduğu kitabı diğer öğrencilere okutuldu.

12.01.2024 49

12-01-202401-02-202412-01-202401-02-202412-01-202412-01-202401-02-202412-01-2024